Obserwatorzy

21 lutego 2016

outfit #fourty three - GRAY AND BLACK HATTER


Cześć kochani! W końcu mogłam zrobić zdjęcia kolejnej stylizacji (tak naprawdę pierwszej w tym roku), w końcu mogłam trochę odpocząć i pozwolić sobie na przyjemności. Wszelkie egzaminy już daleko za mną, kolejny semestr - a w sumie nawet 2 na raz - tuż za pasem. I choć - zgodnie z zasadą - pogoda musi się zepsuć, wtedy kiedy mamy wolne to udało nam się zrobić kilka zdjęć.. To chyba będzie mój ulubiony zestaw na najbliższe dni. Pomimo mojej miłości do wszelkich kolorów, tutaj postawiłam na czerń i szarość. Klasyczny półgolf, spodnie z wysokim stanem, kozaki za kolano, długi sweter i ukochany kapelusz. To jest to!

Ściskam, 
PA.TRZ










golf : Top Secret | spodnie : Pull&Bear | sweter : H&M | kozaki : Bershka |
kapelusz : H&M | zegarek : Timex


zdjęcia : BARTEK


13 lutego 2016

mobile mix #seven

Tak więc zakończyłam oficjalnie już sesję.. nawet nie zwróciłam uwagi, jak długo nie było już tutaj nowego wpisu, ale teraz to nadrabiam! Zauważyłam, że ta seria wpisów cieszy się sporą popularnością! A skoro tak to na sobotni, przedwalentynkowy wieczór mam dla Was kolejną porcję 'instagramowych' zdjęć z ostatnich 2-3 miesięcy. Większość nawiązuje jeszcze do klimatu świątecznego i moich urodzin. 

A właśnie tutaj jestem właściwie na bieżąco:

www.instagram.com/pa.trz

Świąteczny Jarmark we Wrocławiu - przepiękny!

Zabawy z naszą wrocławską choinką

Iii choinka w całej okazałości!

Skusiłam się na nowy numer NG - warto było :)

Loki do zdjęć - gotowe!

To, za czym w styczniu tęskniłam najbardziej - własne łóżko <3

Świąteczne dodatki - uwielbiam!

Stylizacja na kolację wigilijną

Taaaki bogaty był Mikołaj!

... bardzo bogaty!

zegarek @timex


A tutaj kreacja sylwestrowa :)

Ostatnia stylizacja 2015 roku 

Długo wyczekiwany prezent

Birthday girl, birthday selfie

Najpiękniejszy urodzinowy tort


#love

Urodzinowa kawa i ciacho w @tchibo

Wciągnęło mnie!




Ściskam,
PA.TRZ


2 lutego 2016

PA.TRZ w talerz! #three - pieczony pstrąg z ziemniakami, tymiankiem i cytryną






Już całkiem o tym zapomniałam, a mam w zanadrzu dla Was coś z tej kategorii! Tak jak mówiłam - mistrzem kuchni nigdy nie byłam, ale mam na siedzenie w kuchni trochę więcej czasu i CHĘCI, dlatego co jakiś czas będę wrzucać tutaj jeden z moich sprawdzonych, przetestowanych przepisów.


Na dziś kategoria: OBIADY PALCE LIZAĆ








PIECZONY PSTRĄG Z
ZIEMNIAKAMI, TYMIANKIEM I CYTRYNĄ


Składniki:
- 2 świeże pstrągi wypatroszone
- 4 większe ziemniaki
- 1/2 cytryny
- 3 gałązki świeżego tymianku
(równie dobrze sprawdzi się rozmaryn czy inne zioło)
- 2 ząbki czosnku
- 60 ml białego wina
- sól, pieprz czarny, pieprz kolorowy
- ok. 1/3 kostki masła
- oliwa z oliwek.


Przygotowanie:

 1.
Piekarnik nagrzać do 250 stopni. Przygotować większą formę żaroodporną, która pomieści rybę wraz z ziemniakami. Rybę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem, wysmarować 2 łyżkami oliwy. Położyć na środku żaroodpornego naczynia.

2.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, opłukać, gotować w osolonej wodzie przez około 7-10 minut aż będą prawie miękkie (dopieką się w piekarniku). Cytrynę pokroić na plasterki, a każdy plasterek podzielić jeszcze na 4 części.

3.
Do wnętrza każdej ryby włożyć: 3 kawałki masła, 3 kawałki ząbku czosnku, 3 kawałki cytryny i gałązkę tymianku (każdy kawałek w innym miejscu).

4.
Ziemniaki odcedzić i wymieszać z resztą pokrojonej cytryny oraz resztą drobno posiekanych listków tymianku. Obłożyć rybę ziemniakami, na wierzchu posypać kolorowym pieprzem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec bez przykrycia przez 15 minut. W połowie pieczenia wlać białe wino.









Mam nadzieję, że skorzystacie z przepisu. Jest naprawdę bardzo prosty, niewymagający dużo czasu, a przede wszystkim nie tylko dla osób o wyjątkowych zdolnościach kulinarnych. Sama to potwierdzam :) Za to wygląda całkiem imponująco i czasochłonnie. 

Zbliżają się Walentynki - może to jest okazja, żeby w końcu przygotować coś niewielkim kosztem dla swojej drugiej połówki? <3


@pa.trz


Ściskam,
PA.TRZ